Την Τετάρτη 02-02-2022 οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, και την Τετάρτη 09-02-2022 οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών, του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ» συμμετείχαν διαδικτυακά στο  υπ΄αριθ.Φ.1/ΓΜ/56463/130839 /Δ7/ 14-10-2021 εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π. και Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής αγωγής «Ανακαλύπτοντας το αρχαίο Δίον» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Παναγιώτα Καλιακού και την κ. Αγγελική Φωτεινού αντίστοιχα .

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Πάρι Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Βαΐα  Αγγέλη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές , ομαδοσυνεργατικά, ήρθαν σε επαφή με  την τοπική εκδοχή της Ιστορίας γνωρίζοντας το Δίον , την αρχαία πόλη των Μακεδόνων, την πολύχρονη ιστορία του (500 π.Χ.- 500μ.Χ.), προσέγγισαν το μουσειακό έκθεμα και προσπάθησαν να το ερμηνεύσουν. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Αγγέλη και τον κ. Παπαγεωργίου για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να συμμετάσχουν στο τόσο ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακής περιήγησης  και αλληλεπίδρασης στο αρχαίο Δίον και το μουσείο του.